Puur en ambachtelijk vlees.

 

In het jaar 1948, in het brabantse Middelbeers begonnen mijn schoonouders een winkel met slachterij, worstmakerij en rokerij. Natuurlijk hebben wij onze eigen moderne ideeën ingebracht, maar zeker ook al het goede van hen behouden. Op die manier gaan vele recepturen al 3 generaties mee. Wij laten het vee nog alle weken zelf slachten en verwerken alles zelf in onze eigen moderne ambachtelijke slagerij. Door deze manier van werken weten wij exact wat er in de producten zit en kunnen wij mensen met een allergie goed helpen. Wij streven er ook naar te werken met alleen de goede E-nummers.

 

 

Ambachtelijk betekend voor ons dat je nog werkt vanuit het slagersvak. Daarmee bedoel ik dat je weet waar je vlees vandaan komt, dat je weet hoe het geleefd heeft, dat je werkt met hele runderen en varkens en van alle delen een product maakt. We benen het vlees zelf uit en verwerken het. Van kop tot staart, van boterhamworst tot hamburgers, van karbonade tot Landschots briljant, van zult tot rauwe ham.  Kip verkopen we van het Sterkip - concept, wat door het goede leefklimaat een minimaal gebruik heeft van medicijnen. Wij mogen in ons bedrijf geen kip verwerken i.v.m. kruisbesmetting, maar via onze poelier kunnen we wel alle delen vers bestellen. Zo ben ik er ook van overtuigd dat het medicijngebruik bij varkens en runderen zo laag is omdat men, op de bedrijven waar ik het vee koop met respect omgaat met de dieren en er goede leefomstandigheden zijn. Dit zorgt er voor dat het vlees in onze winkel gegarandeerd antibioticavrij is.

 

“Wij willen hier alleen de beste dieren hebben voor het vlees dat we verkopen in onze winkel. We weten waar ze als jong vee vandaan komen, ze eten alleen voer van eigen akkers en zijn gegarandeerd antibioticavrij.” Toch staat er geen stempel biologisch op. “De stap naar biologisch is niet zo heel groot. De strengere regels en eisen waar je dan aan moet voldoen, daar hangt wel een prijskaartje aan. Wij menen dat we goed zijn voor onze dieren en geven ze veel ruimte. Ons vlees zit kwalitatief in het hoogste segment, maar is zo wel betaalbaar voor een grotere doelgroep. Mijn klanten weten dat ze een eerlijk product krijgen. Die hoeven geen keurmerk. Die willen mijn gezicht zien en in de stal kunnen kijken.”

 

Om u allemaal van ons heerlijke vlees te laten genieten zijn wij begonnen met een webshop. Wij bezorgen door het hele land, met uitzondering van de waddeneilanden op woensdag tot en met zaterdag. Ons assortiment is hier wat kleiner en de prijzen liggen hoger als in onze winkel, maar u hoeft dan ook niet helemaal naar Middelbeers te rijden. Al vinden wij het zelf het leukste om direct contact met de klant te hebben. Voor meer informatie zie elders op onze site. 

 

Wat zeker iets van deze tijd is, is het verzorgen van uw feesten, met een warm en/of koud buffet, barbecue of reuzenpan. Laat u eens door ons informeren, de mogelijkheden zijn enorm. Wij bereiden de maaltijden zelf, brood komt van een ambachtelijke bakker en rauwkostsalades van een echte groentespeciaalzaak.

Verder zijn wij gespecialiseerd in wildproducten, veelal uit eigen omgeving.

Kortom een uniek slagersbedrijf, kleinschalig met alles in eigen beheer en strenge controles. Een slagerij waar wij trots op zijn en waar gezondheid en service hoog in het vaandel staan.

 

 

Uw winkelwagen

De winkelwagen is leeg

Recepten

Wekelijks sturen wij een recept voor een smakelijke avondmaaltijd!